Ga naar de inhoud

Zweetgeur kleding

Als je een t-shirt een paar keer hebt gedragen kan het zijn dat die er naar zweet ruikt. Vooral onder de oksels gebeurt dit snel.

Zet je shirt dan een nachtje in een emmer met water met een flinke scheut azijn. Doe het vervolgens in de wasmachine. De geur is verdwenen. Als de geur terugkomt kun je het weer herhalen.

Je kan ook wat azijn enkel op de zweetvlek doen en het eventjes in laten trekken. Vervolgens ook normaal wassen in de wasmachine.

Je kan ook ossengalzeep gebruiken, dat werkt ook goed. Je moet dan de ossengalzeep op de zweetplek smeren en het in laten trekken. Was het vervolgens ook normaal in de wasmachine.

Een vaatwastablet werkt ook goed.

Tip: Als je wast, kan je standaard azijn in het wasverzachterbakje doen, zodat dat met de laatste spoelbeurt gebruikt wordt. Zo krijgt het zweet geen kans om zich vast te zetten. Je kan er ook een schepje keukenzout in doen.

Je kan ook een blue magic ball kopen. Die werkt me zilverionen. Daardoor kunnen de bacteriën die de geur veroorzaken niet meer groeien. Je shirt blijft zeker 2 dagen geurvrij. Ook doodt het de ecoll bacterie. Als je de bal bij je was doet hoef je maar op 30 graden te wassen. Het wordt dan zowel lekker schoon als dat het alle bacteriën dood.