Ga naar de inhoud

Nagellak

nagellak

Nagellak, een veelzijdig en populair cosmetisch product, heeft een rijke geschiedenis en wordt gebruikt voor zowel esthetische als praktische doeleinden.

Nagellak in huis

Het gebruik van nagellak in huis voor verschillende doeleinden kan zowel creatief als praktisch zijn. Hier zijn enkele tips over hoe je nagellak thuis kunt gebruiken:

 1. Kleurcodering van sleutels: Gebruik verschillende kleuren nagellak om je sleutels te kleurcoderen. Dit maakt het gemakkelijk om snel de juiste sleutel voor een bepaald slot te vinden.
 2. Voorkomen van roest: Breng een laagje doorzichtige nagellak aan op metalen oppervlakken die vatbaar zijn voor roest, zoals schroeven of kleine metalen gereedschappen. Dit helpt om roestvorming te voorkomen.
 3. Verzegelen van enveloppen: Als je geen lijm bij de hand hebt, kan een klein beetje doorzichtige nagellak helpen om enveloppen veilig te verzegelen.
 4. Repareren van panty’s: Een kleine druppel doorzichtige nagellak op een ladder in je panty kan voorkomen dat deze verder scheurt.
 5. Personaliseren van objecten: Gebruik gekleurde nagellak om persoonlijke items zoals telefoonhoesjes, pennen of notebooks te versieren.
 6. Markeren van waterstanden: Breng markeringen aan op waterflessen of vazen om de gewenste waterstand aan te geven.
 7. Repareren van kleine krassen: Kleine krassen op glas of keramiek kunnen soms minder zichtbaar worden gemaakt met een beetje gekleurde nagellak.
 8. Bevestigen van losse schroeven: Een druppel nagellak op een losse schroef kan helpen deze op zijn plaats te houden.
 9. Waterdicht maken van etiketten: Overhandig geschreven etiketten op bijvoorbeeld kruidenpotjes kunnen waterdicht worden gemaakt met een laagje doorzichtige nagellak.
 10. Identificeren van bagage: Markeer je bagage met een unieke nagellak kleur om deze gemakkelijk te identificeren op de bagageband.
 11. Knopen vastzetten: Als je een knoop hebt die loszit, doe dan wat nagellak erop en hij zit weer netjes vast.
 12. Schroefjes bril vastzetten: Als je bang bent dat de schroefjes van je bril los gaan zitten, doe er wat nagellak op en ze zullen niet losdraaien.
 13. Splinter meubilair: als er een splinter aan je meubilair zit, doe je er een beetje nagellak op en de splinter heb je netjes weggewerkt.
 14. Roestkringen: als je een laagje aan de onderkant van een bus scheerschuim doet, voorkom je roestkringen op de wastafel.

Nagellak rollen, niet schudden

nagellak

Het rollen van een flesje nagellak tussen je handen in plaats van het te schudden, wordt door velen in de schoonheidsindustrie aanbevolen om een aantal redenen:

 1. Voorkomt luchtbelletjes: Schudden kan kleine luchtbelletjes in de lak veroorzaken, wat kan leiden tot een ongelijkmatige toepassing wanneer je de lak aanbrengt. Deze luchtbelletjes kunnen ervoor zorgen dat de nagellak niet glad en egaal op de nagels ligt.
 2. Gelijkmatige consistentie: Door het flesje te rollen, mix je de pigmenten en andere componenten in de lak zonder luchtbellen te creëren. Dit zorgt voor een meer gelijkmatige consistentie en kleurverdeling.
 3. Vermindert verdikking: Regelmatig schudden van een nagellakflesje kan de formule doen verdikken over tijd, terwijl rollen dit minder snel veroorzaakt.
 4. Behoud van formule: Te veel schudden kan soms de samenstelling van de nagellak verstoren, terwijl rollen een zachtere manier is om de ingrediënten te mengen zonder de structuur te veranderen.

Hoe rol je nagellak correct?

 • Houd het flesje tussen je handpalmen.
 • Rol het flesje voorzichtig heen en weer tussen je handen.
 • Doe dit gedurende ongeveer 20-30 seconden of totdat je ziet dat de nagellak goed gemengd is.

Dit proces helpt de nagellak gelijkmatig te mengen zonder de kwaliteit ervan te verminderen, en zorgt voor een vloeiender en professioneler resultaat bij het aanbrengen.

Gemorste nagellak

Als je nagellak gemorst heb, strooi er dan zo snel als mogelijk suiker over. De suiker zal alle nagellak absorberen, waardoor en geen vlekken achter zullen blijven.