Ga naar de inhoud

Bietensap

bietensap

Bietensap heeft weliswaar een prachtige rode kleur, maar is erg vervelend als je het op je kleren komt. Ook als je het aan je handen hebt of op je snijplank, dan kan het moeilijk schoon te maken vlekken opleveren. Met onderstaande tips krijg je het er weer uit.

Bietensap kleding

Als je bietensap op je kleding krijgt, kan je het meestal schoonmaken door het uit te wassen met een neutraal handwarm sopje. Als dat niet helpt kan je de vlek weghalen met water en ammonia.

Een andere mogelijkheid is om er citroensap of grapefruitsap op te doen. Laat het even intrekken en spoel het daarna goed uit.

Houten snijplank

Als je de bietjes op je houten snijplank gesneden hebt, dan krijg je met de handafwas de bietensap er moeilijk vanaf, omdat het sap direct in het hout trekt.

Om de bietensap uit de houten snijplank te krijgen stooi je wat zeezout over de snijplank. Wrijf er vervolgens met een halve citroen overheen. De snijplank zal weer helemaal schoon worden.

Opzoek naar een houten snijplank?

Kijk hier voor het overzicht!

Bietensap aan je handen

Als je vlekken van het bietensap aan je handen hebt, kan je ze weer schoon krijgen door met een halve citroen over je handen te wrijven. Als het niet lukt om de vlekken helemaal weg te krijgen, dan pak je wat zeezout en scrub je hiermee je handen.

Voordeel: Als je je handen met zeezout scrubt, krijg je niet allen schone handen, maar worden ze ook nog eens zacht.