Ga naar de inhoud

Gourmetten

gourmetten

Het is altijd weer erg gezellig om met familie en/of vrienden heerlijk te fonduen, gourmetten of steengrillen. Helaas blijft die blauwe baklucht vaak nog dagen in je huis hangen. Hoe kan je die wegkrijgen? Of nog beter… hoe kan je dat voorkomen?

Gourmetlucht voorkomen

Voordat je gaat gourmetten is het verstandig om je huis goed te ventileren. Als de indeling van je huis het toelaat (en in de winter de winterse temperaturen) zet dan de afzuigkap aan en open zoveel als mogelijk ramen. De stank van het bakken zal daardoor minder in huis blijven hangen.

Gourmetlucht verwijderen

Zwitsal

Zet een pannetje op het vuur met een scheutje Zwitsal erin. Het huis zal binnen een mum van tijd weer fris ruiken.

Koffie

Zet een stevige bak koffie op een vuurtje en laat het verdampen. De geur van koffie zorgt ervoor dat vieze luchtjes geneutraliseerd worden.

Azijn

Je kan ook een pan met azijn op het vuur zetten. De dampen die vrij komen zullen dan de gourmetgeur neutraliseren. De lucht wordt zo een heel stuk frisser.

Weetje: Azijn werkt veel beter dan luchtverfrissers, omdat azijn de lucht neutraliseert en luchtverfrissers zich mengen met de gourmetgeuren.

Spons met azijn

Doorweek een spons helemaal met azijn. Leg deze vervolgens op een schoteltje en zet het schoteltje in de woonkamer. De spons zal een gedeelte van de geur absorberen.

Laurierblaadje

Een andere mogelijkheid is om een laurierblaadje aan te steken. Laat de dampen goed door de kamer gaan. De gourmetlucht zal hierdoor snel verdwijnen.

Weetje: De dampen van het laurierblad kunnen ook tegen de kerststress helpen. De geur zorgt ervoor dat je spieren ontspannen, waardoor de stress en spanning zal afnemen.

Ben je nog opzoek naar gourmetspullen? Neem hier een kijkje.