Ga naar de inhoud

Houtwerk

houtwerk

Hout is een materiaal met een natuurlijke schoonheid. Als je mooi houtwerk hebt, kan het om verschillende redenen na verloop van tijd dof of vies worden. Met onderstaande tips kan je het houtwerk zijn natuurlijke schoonheid terug geven en weer prachtig laten stralen.

Hout schoonmaken

Alles wat van hout is zal na verloop van tijd gaan slijten. Toch kan de slijtage zoveel mogelijk beperkt worden door het één keer per week goed schoon te maken. Stof het houtwerk goed af. Maak een sopje van water met een beetje schoonmaakmiddel en neem het houtwerk goed af. Maak het hout hierbij niet te nat, want dat kan het hout beschadigen. Maak het houtwerk vervolgens droog met een schone doek.

St. Marc allesreiniger

Als je tapijtlijm, (nicotine)aanslag op je houtwerk hebt gekregen, kan je het weer schoon krijgen met St. Marc allesreiniger

Deodorant

Sommige mensen geven aan dat je houtwerk ook weer netjes kan krijgen met een handdoek en Deodorant. Spuit de deodorant op de vlek en ga er daarna met de handdoek overheen. Eventueel moet je dit een paar keer herhalen.