Ga naar de inhoud

Deodorant

deodorantvlekken

Je hebt een leuk shirtje gekocht, maar binnen no time is het onder je arm geel gekleurd en/of hard geworden. Onder je oksel verkleurt het, doordat je transpireert en dat in combinatie met bacteriën op de huid en/of deodorant ontstaat er een chemische reactie. Hieronder wordt besproken hoe je dat eruit kan krijgen.

Harde plekken

Doordrenk de harde plekken met pure alcohol (96%, verkrijgbaar bij drogist). Na een minuut wrijf je er vloeibare handzeep bij. Eventueel met een tandenborstel in borstelen.

Gele vlekken ontstaan doordat aluminium-zirkonium zouten in de deo een chemische reactie aangaan met de zouten in het zweet

Blijf steeds wat alcohol en handzeep toevoegen totdat de harde plekken beginnen op te lossen. Vervolgens goed uitspoelen met heet water en normaal in de was mee wassen.

HG zweetvlekken verwijderaar

De HG zweetvlekken verwijderaar maakt korte metten met hardnekkige gele verkleuring. Als de vlekken te erg zijn kan er een lichte kleuring zichtbaar blijven. Herhaal het proces dan nogmaals.

Kijk hier voor meer informatie over HG zweetvlekken verwijderaar.

Aluminium

Sommige mensen geven aan dat ht helpt om deodorant zonder aluminium te komen. Hierdoor zal je geen vlekken krijgen en daarnaast is het ook beter voor je gezondheid en shirtje.